Webtool Fietsstroken
uitleg
Uitleg
X

Als u een titel ingeeft wordt uw project opgeslagen en kunt u deze op ieder moment opnieuw openen via het tabblad Mijn projecten.Laat u het veld titel leeg dan zal uw invoer niet worden opgeslagen.

Maten:
Alle maten zijn in centimeters.

Auto-intensiteit:
De intensiteit wordt gevraagd per etmaal.Als vuistregel voor het gemotoriseerd verkeer kan aangehouden worden dat de etmaalintensiteit ongeveer 10 maal de spitsuurintensiteit is. Voor fietsers ligt de omrekeningsfactor lager: ongeveer 8 maal.

Functionele indeling grijze weg
Een grijze weg is een weg waarop het voor de weggebruikers onduidelijk is welk gedrag van hem wordt verwacht en welk gedrag hij mag verwachten van andere weggebruikers.Met name vanwege een gelijktijdig optreden van stromen en uitwisselen.


Welkom bij de tool fietsstroken

CROW-Fietsberaad heeft een webtool ontwikkeld waarmee wegbeheerders concrete maatadviezen krijgen over de inrichting van een weg met fiets- of kantstroken voor wegen binnen de bebouwde kom. De tool heeft breedtematen en intensiteiten nodig als input.

De webtool is gebaseerd op het onderzoek naar fiets- en kantstroken en de daaruit voortvloeiende aanbevelingen voor fiets- en kantstroken.

Toon resultaten

Projectnaam *
Verhardingsbreedte *
cm
Welke parkeervoorzieningen zijn aanwezig?
Auto-intensiteit *
voertuigen/etmaal
Fiets-intensiteit
voertuigen/etmaal
Functionele indeling